Камен темелник на првиот затворен базен во Штип

 

14,02,2020

Денес свечено со ставање на камен темелник во Штип официјално започнува   изградбата на првиот затворен базен во Општина Штип, преку Агенцијата за млади и спорт.

 

 

Фотографија на Blagoj Bochvarski.

 

Станува збор за енергетски ефикасен објект, со инвестиција од над 600.000 евра
Локацијата на затворениот базен е во Суитлак, кај кошаркарското игралиште во населбата Деснаци.