Хроника

164 лица не ја почитувале забраната за движење

Во текот на изминатото деноноќие (04/05.04.2020) на територијата на Република Северна Македонија на 264 лица им се издадени решенија за изолација, а 24 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и утврдено е дека едно лице не се придржуво до мерките за самоизолација.

По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на целата држава 164 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 122, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

 

извор / мвр

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори