Колумни

Ја започнуваме втората фаза од пандемијата

Тоа значи зголемување на бројот на новозаболении, нови смрти случаеви, и нови , и се’ построги мерки од Државната задравствена комисија и Владата.
Мораме сите заедно да се справиме со овој предизвик со колку што е можно со помали последици.
Сите задолжително, да ги почитуваме Одлуките на Владата и Комисијата.
Да останеме при здрава свест и памет.
За здравјето и животите на сите нас.
Од сите нас тоа зависи.
Можеме и мораме.
Секој треба да помогне, а не да одмогне.
Сите да бидеме силни и дисциплинирани.

 

Tomas Jefferson
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори