Социјални Мрежи

ЈАС НОСАМ МАСКА

ДА, ДА И НА ЈАВНИ МЕСТА

ИЗГЛЕДА НЕ ВИ СЕ ВЕРУВА, А?!

(Како и со маска, како и без маска) јас стојам на 2 метри растојание од вас.
Јас постојано ги мијам / чистам рацете!

Сакам да знаете дека ве почитувам, затоа што можам да бидам асимптоматски и да го пренесувам / и да ве зразам со вирусот.

Не,… не живеам во страв од вирусот!
Само сакам да бидам дел од решението, а не дел од проблемот.

Не се чувствувам како „власта да ме контролира“, туку како одговорно возрасно лице кое придонесува за општеството.

Светот не се врти околу мене.

Овој вирус не знае раса, боја, возраст или статус!

Носењето маска и останувањето најмалку 2 метри во растојание од вас, не ме прави параноиден, слаб, исплашен или глупав, но ме прави сакан и почитуван.

Јас ставам маска за да ве заштитуваме вас!
Ставајте и вие маска за да ме заштитите мене!

МАРИНА НАСТОСКА ДЕРИВОЛСКА

 

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори