Социјални Мрежи

Читам некои кукаат на „Вонредна состојба“ !

Ќешки во Австралија да воведат вонредна состојба … овде работи се’ !
Работат Ресторани, Клубови, сите ланци на Брза Храна, Теретани, ТАБ ( Каладилници ), Пабови , сите затворени објекти каде Корона Вирусот може да биде „жариште“ на зараза !
Овие луди „кенгури“ само Традиционалното Велигденско Шоу во Сиднеј го откажаа , ништо друго !
Шопинзите се преполни а Супер маркетите полу празни … производите поскапени ама народ купува како да се спрема за трета светска војна … а навечер по клабови,, по ресторани ?
И вие викате дека народот кај нас не е свесен и не ги почитува препораките од здравството … ова овде преминува во лудило … од една страна се складираат залихи на храна , од друга страна животов тече како да е се’ во границите на нормалата !
ОДЛУКАТА за Вонредна состојба во Македонија е за поздравување …
Бидете добри мои Македонци , вака сте побезбедни … и нека Бог ја чува Македонија и нашиот народ , со лесно да се пребродат сите предизивици …

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори