Колумни

Факт е дека Кина го заеба светот…свесно или несвесно!?

Во екот на пандемијата во Кина, беше и кинеската Нова Година, па така многу Кинези, слободно шетаа во сите дестинации во светот. Посебно оние атрктивните, како Италија и Шпанија. А и обратно, многу Американци и Европјани патуваа во Кина. Така и се донесе вирусот на целиот континент.
Епидемијата сигурно ќе се изолираше и ќе останеше само во Кина, ако европските лидери и лидерите во Америка, Русија и сите други земји , на време да ги забранеа сите летовите од Кина и за Кина.
Ама пусти пари, пусти профит и лакомост за пари, си го направија своето…
Сега само останува, сите заедно да се бориме и да ја победиме оваа безмилосна смртоносна појава.
#СедиДома

 

Tomas Jefferson
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори