КолумниСоцијални Мрежи

—-ФАБРИКУВАНА ОДА НА “РАДОСТА”—–

Луѓето највеќе се плашат од самотијата(изолацијата), немоќта (немање контрола над силата) вирусот кој се шири во овој случај и смртта (животот во рацете нимни самите, и односот на одговорноста) и заради тоа сме соочени со глобалните фабрикувани стравови…Многу тука се работело на кинење на душите од работникот и људскоста (стекнување на друштвени статуси, влијанија, јакнење на моќта, материјалните добра, војни морални, и претерување во се, одсаство на емпатија, и правење штета на други/те…) …Реалните темели на заболените друштва се оддржуваат низ засеаната фабрикувана болест и како такви мораат да се срушат. Не сме чувале ни себе ни човекот на планетата. …Одамна зборувам дека ни е потребно големо невреме па се да се почне од почетокот. Време на промена е секогаш, сега е оној конечен момент кога после се и сите добиени знаци, повеќе ништо не држи во раце, се догодува се неизбежно, судбина. Трансформациите одат одамна, не сите работници ја препознале се додека не стане лична- наша, а ова сега е одразот на колективната свест и здружени насобрани отрови од сите сорти, ментални, емотивни, здравствени морални… ….На здравствено ниво ова е болест, на енергетско ниво е прочистување. Загрозена е животната енергија на работникот. И не ме тангира мене недостатокот на сретствата за заштита туку грижата на работодавачите за луѓето околу себе. Не ме секира носење на маски но ме секира тоа што гледам дека работодавците се со многу “загрижени” лица за оние лица кој не носат маски. ….Не ме загрижува ширењето на вирусот, тоа ќе престане, повеќе се секирам за глупостите кој незауставливо се шират и предизвикуваат немоќ на оние од кој до вчера се збогатија. Не ме загрижува дека светот нема да преживее и ова зло, но се секирам и запрашувам дали оние омаловажените обезвредетите ќе го спречат ова зло да се шири…..Се прашувам, па каде ли е духот на оној ЛЕХ ВАЛЕНСА?, дали е скриен, или спонтано ќе се подигне со короната и ќе надојде на улиците. Се прашувам како ли оние лица со маски ќе се осеќаат кога ќе го видат изгледот и погледот на сите оние работници кој ги напуштија без милост, дали вашата големина ќе биде величествена во нимните очи? Дали потоа пак ќе ги побарате-повикате сите оние кој ги безмилосно ги погазивте и ги оставивте со очајот и немаштијата на забот од безмилосни заболени времиња? Дали пак ќе се возвишите работно преку ослабнатите истоштени тела? …Размислете добро, некој потези возвишени тешко се враќаат, а куповната моќ се зголемува.

Останав и ја социјалец…жената одамна под биро девојчево магистратура во тек а сеа и ја под завод …тоа е тоа а Мила прича причице

Слушам многу фирми вака а + коронава …страшен пад ќе биде на економијата.

Мирослав Јованоски
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори