Колумни

Со загадувањево до каде сме?

Цел свет покажа намалување на загаденоста поради карантините и немањето фреквентност на сообраќај, кај нас за време на полициски час не само на апликацијава, туку доволно е да погледнеш од тераса какво загадување има овие две ноќи, кога полицискиот час е на сила!

Не казни, оставки и затворања за загадувачите да летаат на сите страни треба! Годишно над 3.000 луѓе ни умираат поради компликации од загаден воздух!

Фотографија на Ognen Janeski.

Министерство за животна средина и просторно планирање – како оди работава со инспекциите? Или заборавивте да им испечатите потврди на инспекторите дека можат да работат?

 

 

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори