Социјални Мрежи

Се сеќавате на Катица Јанева?

Се сеќавате на паролата – Нема правда, нема мир? Колку километри изодевме, марширавме по улиците жедни за правда во девастираното и криминално општество? На изборите во 2016 двете партии беа многу блиску (формално ДПМНЕ победи) но СДСМ состави влада. Секако, со силна странска помош. Но, вистинската сила ја оди од УЛИЦИТЕ каде што ја искористи граѓанската енергија и анонимната специјална обвинителка. Граѓаните, сакајќи ичи несакакајќи и дадоа поволе ветер во грб на СДСМ. Власта која ја доби не ха искористи за да им ги оствари барањата на граѓаните-
ВРАЌАЊЕ НА УКРАДЕНИТЕ ПАРИ (БРОЈЧАНИКОТ НА ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА НЕ СЕ ЗАВРТИ)
СПЕЦИЈАЛКАТА ЕНЕ ЈА ЧЕКА ПРЕСУДА ЗА ТЕШКА ЗПОУПОТРЕБА НА СЛУЖБЕНАТА ПОЛОЖБА
ОНИЕ КОИ ПРОВАЛИЈА ВО СОБРАНИЕ ЗА ДА УБИВААТ ГИ ПОМИЛУБВАА ОД КОРИСТ
ПОСЛЕДНИВЕ ДВА МЕСЕЦИ ФИЛИПЧЕ НЕ СЕ СИМНА ОД ЕКРАНОТ, СО БРОЕЊЕ НА ЗАРАЗЕНИ ОД КОВИД. НЕ НЕКОЈ ЕПИДЕМИОЛОГ, ТУКУ МИНИСТЕР БЛИЗОК НА НАЈВИСОКИТЕ КРУГОВИ НА СДСМ. ОД ЗДРАВСТВЕНАТА КРИЗА НАПРАВИЈА КАМПАЊА.ИМАЛ 78 ПОСТО РЕЈТИНГ?! СТУДЕНТ ПО МЕДИЦИНА (БИЛО КОЈ) ДА ГИ ВОДЕШЕ ОВИЕ ПРЕНОСИ ЌЕ ИМАШЕ БВИСОК РЕЈТИНГ
Сега инсиситираат за избори во јуни, и тоа првата половина. Директно од карантин на избори. Со рејтингот на Филипче. Со маски, ракавици, со шубе. Со уредба да не се извршува до 30 јуни. А после.

КРОКОДИЛИТЕ ОД КРУОПНИОТ КАПИТАЛ, СУДИИ, НОТАРИ И ИЗВРШИТЕЛИ ЌЕ ГО ЈАДАТ НАРОДОТ. ИСТИТЕ ОНИЕ КОИ НЕ ГИ СМЕНИЈА ЗА ТРИ И ПОЛ ГОДИНИ. НИЈЕ НАМ ГРУЈО КРИВ, МИ СМО Г….А!

Ana Gligorova
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори