Хроника

Се запали цистерна

на новиот автопат Штип Миладиновце

Некаде оклу 09-45 часот се запали камион цистерна на новиот автопат Миладиновце Штип.

На автопатот Свети Николе -Штип , кај надпатникот за с. Ерџелија, се случи сообраќајна несреќа каде беше превртена и запалена возило-цистерна која превезувало нафта и бензин.

Екипи на ТППЕ Свети Николе и Штип излегоа на лице место и го изгаснаа опожареното возило.

Инспекторите за животна средина од општина Свети Николе беа на терен и на увид со цел дали истекувањето на горивото направило штета по животната средина како и санирање на истекот на нафта со цел заштита на животната средина.

Фотографија на Сашо Велковски - Градоначалник на Општина Свети Николе.

Фотографија на Сашо Велковски - Градоначалник на Општина Свети Николе.

ИЗВОР ФБ-

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори