КолумниСоцијални Мрежи

: Реисот на ИВЗ да си добие кривична, дури и само поради заканувањето

: Реисот на ИВЗ да си добие кривична, дури и само поради заканувањето дека ќе ги повлечел повиците. И аман сменете го човекот!
А МПЦ бидејќи ќе останеле со празни трпези, нека земат нека продадат некој џип, ќе имаат за следните три Велигдени, без воопшто и да излезат од дома следните три години. И плус ќе остане да им дадат и на најсиромашните. Доколку дадат!

Ретки се свештениците кои во ова време не мислат само на себе, туку мислат баш на религијата и на верниците за кои проповедаат.

И седете дома. Молитвата не е материјализирана и забетонирана во храмот, ниту пак Бог е отелотворен и олицетворен во свештеникот. Духовното сме ние и го имаме во себе. Секаде, секогаш и во вечни векови.

#KissesToAllExceptToTheIgnorant!!! ♥♥♥

 

Ognen Janeski
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори