Социјални Мрежи

Пред да се појави “модерниот коронавирус” во Македонија- Родилки и новороденчиња умираа многу често

Речиси редовно се доцни со рана дијагностика на кардиоваскуларни болести, па луѓето умираат на 37-55 години во голем број
Болните од канцер се обележани како мртви пред време, крајно дискриминирани
Педијатри има вкупно 13 на територија на цела држава
Анестезиолози, инфектолози, онколози, ..исчезнуваат
Редици пред ординации на матични лекари. Колку малку жители има Македонија, ама како во среден век, еден лекар на илјадици луѓе. Како врачевите во Амазонската прашума. Еден врач на едно село.
Со години има дефицит на инсулин, или тој што го набавуваат криминалците од фармако мафијата е со застарен рок или неквалитетен.
Овде луѓето од ретки болести се лечат со SMS пораки, или со Божја помош
Некакви бизнисмени одвреме навреме да скренат поглед од криминалот за кој треба да одговараат, се вмешуваат во здравствениот систем, со приватно – јавно партнерство
ЈАВНО ЗДРАВСТВО НЕМА! МАКЕДОНИЈА Е НА СТАКЛЕНИ НОЗЕ! КАКВО ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО?! ТОА Е ПЕРАЛНИЦА НА ПАРИ, И БОГАТЕЊЕ НА ЕЛИТАТА! КОЛКУ ПАРИ СЕ ИСПОКРАДЕНИ ВО ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ ГЛАВА ЌЕ НИ СЕ СВРТИ! ВО ИСТО ВРЕМЕ ЛЕКАРИТЕ СИ ОДАТ, ЛЕТААТ КАКО ПТИЦИ ОД ОВДЕ ЗА ГЕРМАНИЈА.

Ана Глигорова
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори