Uncategorized

Првиот кандидат за премиер Албанец ги повикува Заев и Мицковски на телевизиска дебата

Откако ја претстави агендата за првите 100 дена како албански премиер, Насер Зибери ги повика своите македонски политички противници на јавна дебата на ТВ: граѓаните заслужуваат демократска дебата за идеите и иднината на земјата.

„Сега е време да ги презентираме нашите програми, нашите идеи, нашите визии, нашите концепти пред граѓаните на Северна Македонија“, рече Зибери.

„Затоа, би сакал да ја искористам оваа можност да ги поканам двајцата мои конкуренти за премиерската функција на ТВ дуел. ТВ дуелите меѓу кандидатите за Премиер се важен сегмент во демократските држави насекаде низ светот. Уште еднаш им се обраќам и на господинот Заев и на господинот Мицкоски, да ја прифатат оваа испружена рака да организираме дебата на независните и неутрални медиуми, да имаме телевизиска дебата и да ги информирате нашите граѓани за нашите погледи, визии и идеи, а со цел да им биде полесно на граѓаните да донесат одлука на денот на изборите“, продолжи Зибери.

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори