Култура

Отворени 59-те Струшки вечери на поезијата

Со читање на антологиската „Т’га за југ” на македонски, албански, англиски и француски, синоќа во хотелот Дрим во Струга започнаа 59-те Струшки вечери на поезијата.

 

 

Во услови на пандемија, со максимално почитување на протоколите, најстариот поетски фестивал во светот ја продолжи традицијата, преку видоизменето или хибридно издание. Оваа година на фестивалот учествуваат 20 странски поети со видео читања и 20-тина домашни поети.

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори