Социјални Мрежи

ОД ШТО СЕ ПЛАШИТЕ?!

 

 

Незнам точно од што бев инспирирана на денешен ден 2013-та година да ја постирам поемата на Шекспир, но знам зошто денеска ќе ја постирам повторно.

Година 2020-та и сеуште се плашам кога ќе кажете дека го сакате дождот, но после првата капка се штитите со вашиот чадор!

Година 2020-та и сеуште се плашам дека го сакате сонцето, но веднаш трчате под сенка!

Велите дека го сакате ветрот, но ги затворате вашите прозорци кога ќе задува!

Токму затоа и се плашам кога ќе ми кажете дека ме сакате.

Година 2020-та и сеуште сум во дилема која е таа супериорна надмоќ која имат еден човек или еден народ?

Која е разликата меѓу нас?

Зарем црвената боја не ни е заедничка која тече низ нашите вени?

Наместо разликите, зошто барем еднаш не се обидеме да ги најдеме нашите сличности.

Вилијам Шекспир…

Се плашам
Велиш дека сакаш дожд,
но го отвораш чадорот кога врне дожд…
Велиш дека го сакаш сонцето,
но наоѓате место за сенка кога сонцето сјае…
Велиш дека го сакаш ветрот,
Но, ги затворате прозорците кога дува ветер…
Ова е причината зошто се плашам;
Велиш дека и ти ме сакаш.

СУЗАН АКБЕЛГЕ

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори