Свет

Од полноќ цела Италија ќе биде во црвена зона !!!

Премиерот на Италија, Џузепе Конте

Премиерот на Италија, Џузепе Конте се обрати пред јавноста и најави дека цела Италија станува црвена зона поради корона вирусот од вторник наутро.

На овој чекор властите во Италија се решија за да во земјата спречат понатамошно ширење на вирусот. Во последните 24, досега имало дури 133 смртни случаи, скокајќи на 366 во Италија.

Се забрануваат сите јавни настани, учлилиштата, универзитетите, кината, театрите, кафулињата бидат затворени. Погребите, свадбите и сите спортски настани се забрануваат.

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори