Свет

Огромна експлозијата го разнесе пристаништето во Бејрут

Две огромни експлозии го потресоа пристаништето во  главниот град на Либан, при што загинаа  најмалку 50 и беа повредени над 2000 луѓе. По експлозијата се издигнало огромен  чад на небото во Бејрут,

Властите претпоставуваат дека експлодирал експлозивен материјал Амониум нитратот  кој бил конфискуван од брод  и бил чуван во хангар на пристаништето, но сепак се внимава со информациите и се чека истрагата да покаже што навистина се случило.

 

Пристанишната зона била опколена од безбедносните сили, дозволувајќи им пристап само на амбулантни возила, противпожарни возила и лица чии роднини работеа во разурнатата област, додека други не се пропуштале.

 

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори