Македонија

Огромен успех на македонското здравство првата кадаверична трансплантација на срце успешна! 

 

На Клиниката за Државна кардиорирургија се изведе успешно првата кадаверична трансплантација на срце, односно трансплантација од починат донор.

На трансплантацијата  работи тим од тројца кардиохирурзи под водство на Проф. д-р. Сашко Јовев од државната кардиохирургија, акад. д-р. Жан Митрев од „Жан Митрев Клиника“, Проф. д-р. Александар Николиќ од болницата „Аџибадем Систина“ и анестезиологот д-р. Маја Мојсова од Универзитетска Клиника за Анестезија, Реанимација и Интензивно лекување, воедно и Национален координатор за трансплантација.

Министерот за здравство Венко Филипче на својот профил се заблагодари на тимот за успешно завршената работа

Венко Филипче :Трансплатацијата успешна! ❤️ Ова е огромен успех на македонското здравство. Честитки до сите колеги.

извор/ Венко Филипче

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори