КолумниСоцијални Мрежи

Не знам, можда грешам ама имам некој инстикт како да Вмрониве го навлекуваат Заев и СДСМ со одбивање на Изборите, сакајќи да стекнат уште повеќе Доверба кај Народот, како некоја врста Душегрижници ?

Работава дојде, односно влезе во финале како Партија Покер , кога Противникот се навлекува во „игра“, глумејќи дека се плаши а истовремено стекнувајќи доверба кај публикумот од страна пред да ги спушти картите на стол ?
Глумат СЛАБОСТ а не се баш најслаби, НЕ’ затоа што Народот ги сака, туку едноставно од причина што во Последно време СДСМ со своите Скандали и Грешки, предизвика одбивност кај гласачкото тело, подсмев чак и од сопственото членство како КАЗНА за сите неисполнети ветувања и продадената идеологија која самото членство ја очекуваше ?
А Вмрониве, едноставно од една страна глумат, од друга пак, можда ги плаши едно и само едно … Изборниот процес со Вакво гласачко тело какво е и какво било во нивно време без ПОПИС и добро ПРОЧИСТЕН односно НЕПРОЧИСТЕН ИЗБИРАЧКИ СПИСОК , зашто и самите се СВЕСНИ дека лесно би изгубиле со НАМЕСТЕНИ избори ?
Сепак порано или покасно Избори мора да ИМА, само и едните и другите, па и ДУИ се залажуваат дека повторно ќе ги зграбат сите гласови од Гласачкото тело?
Овој пат ми се чини доста гласови а и Пратенички места ќе однесат „Интегра“, „Глас за Македонија“ , „Левица“ а кај албанското гласачко тело може да се случи да Алијанста и Беса, да му земат уште по некој Пратеник на Али ?
Сепак рано е за Прогнози, ќе прогнозираме кога Изборите ќе се одржат , ако се одржат !

 

Toni Kušovski
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори