Колумни

Нема шетање…

Бидејќи најголем дел на инфицирани граѓани во државата, се од Скопје, и фактот дека од ден во ден, тој број најповеќе се зголемува, додека е време,

ПРЕДЛАГАМ да се забрани ВЛЕЗ и ИЗЛЕЗ од Скопје, на сите граѓани од другите градови, без неопходна и итна работа. Да се пропуштаат оние кои работат во Скопје и во другите градови, оние граѓани кои превезуваат роба, оние на кои им е потребна итна медицинска помош и некои други неодложни и итни работи.

За сите останати, нема ШЕТАЊЕ. Убеден сум дека оваа мерка, во голема мерка ќе го попречи ширењето на Ковид 19.

Ако ”пукне” во Скопје, ”пукната” ќе биде државата.

Подобро сега, отколку подоцна кога ќе мора. Ич не е тешко, напротив многу е лесно, и во голема мерка ќе спречиме голема ескалација на состојбата.

Tomas Jefferson

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори