Колумни

Народот е во право и кога греши

Изборите фактички не решија ништо. Како и да броиш, пребројуваш, новата Влада ќе има подршка од 61 пратеник. Тоа е минимумот за да се формира Влада. Со таква парламентарна подршка не можеме да очекуваме функционална Влада и институции. Напротив таа Влада ќе се соочи со многу опструкции, потешкотии, уцени, условувања, бојкотирања. Ниту еден нејзин Закон, проект или одлука нема да може лесно да помине во Собранието.

Да не зборуваме за Закони за кои е потребно двотретинско мнозинство.

Ќе биде тешко како никогаш до сега… Ама тоа е!

Граѓаните така одлучија.

Кај нас никогаш не било лесно, па нема ни сега…

Народот е во право и кога греши.

Tomas Jefferson

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори