Култура

Мишел Азанависијус претседател на жирито

на Саревскиот филмски фестивал

Славниот француски филмски режисер Мишел Азанависијус, добитник на Оскар за филмот „Уметник“ ќе претседава со жирито во натпреварувачката програма за играни филмови на 26 то издание на Сараевскиот филмски фестивал, најавија денеска организаторите.

Откако на 20 –то издание на Сараевскиот филмски фестивал во 2014 година го претстави филмот „Потрага“, Азанависијус оваа година се враќа на Фестивалот каде со уште четри членови на жирито ќе одлучуваат за добитникот на наградата „Срце Сараево“ во натпреварувачката програма за игран филм.

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори