Спорт

И З В Е С Т У В А Њ Е

ОДБОЈКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА

По препораките и забраните изречени од Комисијата за заразни болести и
Министерството за здравство а усвоени од Владата како дополнување на мерките за
превенција и за справување со заканата од корона вирусот, Одбојкарската федерација
реши да ги прекине натпреварите во сите првенствени и куп конкуренции на неодредено
време! Тоа значи дека викендов нема да бидат одиграни натпреварите од петтото коло во
Втората фаза во сениорските лиги, ниту, пак, оние во помладите категории. Во зависност
од настаните и препораките на надлежните институции, ОФМ ќе донесе соодветна одлука
за тоа кога ќе продолжи одбојкарската сезона и со каков ритам.

извор/vfmkd.mk

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори