Спорт

Започна изградба на спортско-качувачки центар во пл. дом “ВРТЕШКА”-Карбинци

На планината Плачковица започна изградбата  на спортско-качувачки центар во пл. дом “ВРТЕШКА” општина Карбинци.

Овој проект е заеднички  на дпс Лисец и општина Карабинци, а е подржан  од Светска Банка)!!!

 

почеток на изградба на спортско-качувачки центар во пл. дом “ВРТЕШКА” (заеднички успешен проект на дпс Лисец и општина Карабинци-подржан од Светска Банка)!!!

Gepostet von DPS Lisec -Shtip – Pl. Dom Vrteshka am Montag, 1. Juni 2020

Инаку спортско-качувачки центар во пл. дом “ВРТЕШКА” општина Карбинци се состои од три вештачки карпи кои ги исполнуваат олимписките димензии со 11 метри и овде ќе можат да се организираат домашни и меѓународни натпревари.

Фотографија на LRCP - Проект за локална и регионална конкурентност.

Фотографија на DPS Lisec -Shtip - Pl. Dom Vrteshka.

Ова е еден успешен проект во општина Карбинци на планината Плачковица кој ќе доведе до значително заживување на овој дел со спорски настани, а со тоа и заживување на руалниот туризам во ова подрачје.

 

 

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори