Социјални Мрежи

ДРАГА ЗАХАРИЕВА

НЕЛИНГВИНИСТ И ЛИНГВИСТИКА

ЗАХАР- ПОБУГАРСКИ ЗБОР- АМИН

Драга Захариева…
Гледам деновиве се занимавате со дијалекти.
Па затоа решив нешто многу директно да ве прашам.
Дали случајно знаете каков дијалект е Американскиот јазик?
Или можеби Австрискиот или Холандскиот?
Сигурно знаете сто посто ете чиј дијалект е Финскиот Данскиот и Норвешкиот…
Не….
А да не знаете Белорускиот Украинскиот Чешкиот Словачкиот?
Или можеби Азербејџанскиот Туркменистанскиот и Турскиот?
Епа драга моја Захариева токму тука лежи и зајакот да ти каже чичко Ерко тебе.
Засебноста на еден народ секогаш започнува од јазичкиот дијалект.
Потоа започнува националниот само свест за да дојдеме до засебност на јазик и популација.
Сите јазици настанале од дијалекти драга моја убавице, сите буквално
Но тоа не е доказ дека тие народи се исти, туку напротив, дека се различни.
Со тек на времето увиделе дека се засебна реалност и си се декларирале така по своја сопствена волја.
Воопшто е небитен дали и чиј дијалект е јазикот, битна е како што и самата велиш денешната Реалност а таа реалнист гласи
Македонскиот јазик е светски признат јазик .Точка
Сакале вие или несакале тоа е така и тоа не од сега туку од Југословенскиот прием во ОН.
Туку, да ве прашам нешто искрено: Навистина како определувате етничка припаднист на починат човек?
Без моја согласност и декларативност никој неможе да ме впише различно од мојата желба а за жал лицет не е живо.
Туку..
А знаете вие Бугарскиот јазик чиј дијалект е?
Е, не ви кажувам…
Голем поздрав од еден мал Ерко!

ЕРОЛ ЕРКО ОДИСЕА

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори