Македонија

Граѓаните кои ќе пристигнат на граничните премини ќе бидат транспортирани

до државните карантини секој ден во 10 часот и во 20 часот

Владата на Република Северна Македонија на вечерашната седница донесе Уредба преку која граѓаните кои пристигнуваат на граничните премини за влез во земјава ќе бидат транспортирани до државните карантини секој ден во 10 часот и во 20 часот.

Апелираме до граѓаните кои мораат да допатуваат во земјава да ги планираат своите пристигнувања на граничните премини непосредно пред посочените термини со цел да не се создава гужва и чекање.

 

извор/  влада на рсм

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори