КолумниСоцијални Мрежи

Апел до државниот врв

Сакале ние да признаеме или не, Корона вирусот пристигна во земјите на Балканскиот полуостров.

Без да прејудицурам, имајќи ја во предвид многу слабиот капацитет на државните ресурси кај нас и во соседните земји, многу тешко ќе се справиме со оваа епидемија ако не одговориме навремено со сите расположливи капацитети.
Веднаш и неодложно треба да се состане Советот за национална безбедност, да се формира Кризен Штаб и благовремено да се превенира оваа состојба додека не земе големи размери.
Не утре, туку денес, веднаш.
Се работи за здравјето и животот на граѓаните на државата. Се работи за нас, за нашите деца, за нашите најблиски проднини и пријатели.
Постапете ВЕДНАШ.
Премногу е сериозна состојбата за да се прават импровизации.
Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори