Македонија

Активности за спроведување на владините мерки и препораки во борбата против КОВИД -19 во општините Прилеп, Ресен и Битола

Заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлевски ги посети општините Прилеп, Битола и Ресен. Со градоначалниците на трите општини, Илија Јованоски, Наташа Петровска и Живко Гошаревски. заменикот министер Павлески на терен се информираше за активностите кои што се во тек за спроведување на владините мерки и препораки во борбата против КОВИД -19.

 

 

Заменикот министер Дејан Павлески истакна дека координацијата на активностите меѓу централната и локалната власт и меѓу надлежните институции е од суштинска важност за ефикасно и целосно реализирање на мерките, со ангажирање на сите расположливи ресурси. Општините се целосно мобилизирани и во тек се активности кои што ги реализираат локалните јавни служби за заштита на здравјето на населението, согласно владините мерки и препраки. Исто толку е важно, рече Павлески, граѓаните целосно да ги почитуваат мерките на Владата, да останат дома и на тој начин да си помогнат во заштитата на сопственото здравје и на здравјето на најблиските.

 

Покажи повеќе
Назад на горното копче
mk_MK
sq mk_MK
Затвори